Kathedraal

Kathedraal

dinsdag 15 september 2015

aftellen ...


2 weken scheiden ons nog van de eerste pelgrimstocht naar Compostela met ziekenzorg cm limburg. Een pilootproject dat bol staat van verwachtingen. Verwachtingen van de organisatie en niet in het minst van de deelnemers. 15 pelgrims en 5 vrijwilligers (de werkgroep) gaan de uitdaging aan. Pelgrimeren is immers openstaan voor het onbekende, loskomen en loslaten van de dagelijkse sleur, ontmoeten en begroeten van je medemens. Misschien kom je jezelf tegen …
Ziekenzorg stelt zich tot doel om chronisch zieke mensen en mensen met een beperking te laten participeren in de samenleving op basis van gelijkwaardigheid. Dit realiseren betekent dat zieke mensen ook hun eigen keuzes moeten kunnen maken en ondanks verminderde zelfredzaamheid “Blijven Reizen” mogelijk wordt. Toegankelijke en aangepaste accommodatie, medische en verpleegkundige zorgen en hulp en begeleiding door deskundige, vrijwillige medewerkers worden dan prioriteit.
Dat deze onderneming een grondige voorbereiding vereiste sprak voor zich. Talrijke vergaderingen, een prospectie, 2 infonamiddagen en een fijne pelgrimszegen met kennismakingswandeling waren eigenlijk al een mini pelgrimstocht voor de werkgroep.

Een woordje van dank gaat naar Ivo (diensthoofd van ziekenzorg en enthousiast voor het idee vanaf het eerste uur). Hij gaf samen met Jan (voormalig algemeen directeur cm limburg) de voorzet om te starten met het idee. Dank ook aan Veronica die er niet bij is maar wel het luik 'zingeving' van deze tocht voor haar rekening nam. Zij heeft samen met Egfried het tochtboekje (met praktische info en spirituele teksten) uitgewerkt. En ‘last but not least’ mijn hartelijke dank naar de werkgroep die nooit heeft getwijfeld en er steeds is in blijven geloven in de haalbaarheid van dit uniek project en concept (groepsgebeuren met individuele beleving en invulling).

10 opmerkingen:

 1. Volgende week rond deze tijd hebben we onze eerste wandeltocht al achter de rug, dan weten we echt waar we aan begonnen zijn..Terwijl we nu nog bezig zijn met wat er wel en niet in de valies moet en zoveel mogelijk informatie te vergaren over waar we terecht gaan komen.
  Het is een unieke kans om hieraan deel te kunnen nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan Adriën, mijn stapmaatje, en aan alle limburgse pelgrims en hun begeleiders, wens ik van ganser harte een hele mooie tocht. Geniet van elk moment, ook de lastige zijn meer dan de moeite waard. Ik ga in gedachten met jullie mee en zal 's avonds steeds zeer graag op bezoek komen op deze blog. BUEN CAMINO A TODOS !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan het niet Beter verwoorden Caroline!heel veel succes! buen Camino!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan het ganse team een mooie ,veilige tocht!BUEN CAMINO!!!

  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jullie moeten niet de eersten zijn ook niet de beste, maar door dit te doen zijn jullie gewoon fantastisch, ga ervoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, niet de 1e, want wie het eerst aankomt moet traktereren !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gerard,Dis stapt zeker mee met jullie,hij gaat vanhierboven erg meeleven met jullie.Denk af en toe eens aan hem,3okt;is het vier jaar geleden,weer een moeilijke dag voor ons,Wil eens even aan hem denken groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn om foto's van jullie mooie tocht te zien! Groetjes aan Dominique en Margriet van Lukas, Mateo, Jenny en Dirk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ga hem nog een stukje lopen achter mijn rolstoel aan zodat ik wat steun heb. van sarria naar santiago, als ik het goed heb is dat een 115 km.
  ben chronisch pijnpatient, maar wil dwars door mijn grenzen knallen in de hoop dat ik wat leger in mijn hoofd wordt, gelukkig loopt mijn zus met me mee, ook zij is invalide maar heeft hem wel al een 117 km gelopen, weer een hele prestatie.
  ik ben zeer benieuwd hoe zwaar toegetakeld mijn lijf hieruit zal komen, mijn zus zei me dat het nog verslavend is ook, we zullen zien

  BeantwoordenVerwijderen