Kathedraal

Kathedraal

woensdag 30 september 2015

Sarria - Portomarin


Na het desayuno pendelen om iedereen te brengen bij kilometerpaal 100. De Camino kan nu echt starten. De hindernissen blijven nog effekes. Busje kapot. Terug naar luchthaven voor een nieuw busje. Maar we zijn al wat gewoon.
De Camino (weg) loopt volledig in de natuur. Elkeen stapt zijn eigen ritme en de vriendelijkheid van zoveel mede pelgrims is een openbaring. De weg slingert door boerendorpjes zoals onze grootouders ze nog moeten gekend hebben. Koeien over straat inspireert enkelen onder ons voor een nieuw woord voor het Nederlands woordenboek: "Strontalarm". Rond het middaguur en niet gepland ontmoeten we mekaar op een leuk terrasje onderweg. De sfeer zit er goed in. Bij aankomst is iedereen roerend eens: Dit was een gedroomde start en overtreft ieders verwachting. 's Avonds maken we een lange tafel en klinken we op elkaars gezondheid. Langs deze weg nog een verjaardagswens voor Sofie (dochter van Narda). Waar het vandaag enkel dalen was zal het morgen enkel klimmen worden. Adios. A mañana
.

5 opmerkingen:

 1. There are far, far better things ahead thans any we leave behind.

  Al is Jos toch terug gelopen omdat een paar mensen het 100-paaltje gemist hadden.
  Langs moeilijke maar mooi wegen met speciale glitterstenen, verbondenheid met andere pelgrims en onverwacht allemaal in dezelfde albergue terecht komen (terwijl er toch een tiental waren om uit te kiezen). Al braken we er ook de toiletdeur af. Tot nu toe zijn de dorpjes kleiner en minder commercieel dan verwacht. De souvenir jagers hebben het moeilijk, net als de echte kaarsjesbranders.

  Ook wij drukken onze stempel op de weg. Buen Camino!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van in Oosteeklo wordt er ook in gedachten meegewandeld op jullie camino. Ik geniet mee van elke hindernis, van elke vreugde, van elke stap. Buen camino Adrien en alle anderen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees het nunpas! Bedankt voor de verjaardagswensen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanuit Maaseik volg ik het reilen en zeilen van jullie op de voet. Mooi verslag. Er zal héél wat te vertellen vallen na deze belevenis.
  Aan iedereen "GENIET ER VAN"
  Speciale groetjes aan Narda en Theo.
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen