Kathedraal

Kathedraal

dinsdag 29 september 2015

Hasselt Brussel Santiago Sarria

Leuk als een directeur, een proost en een educatieve van ziekenzorg je komen uitwuiven aan de bus. Het geeft aan dat ook voor de organisatie de verwachtingen hoog gespannen zijn voor dit pilootproject. Stappen naar Compostela door chronisch zieken, het is geen evidentie. Met ondersteuning kan deze droom werkelijkheid worden.
Bedevaart of pelgrimstocht? Je vind in de woordenboeken ongeveer dezelfde betekenissen. " afgelegde weg naar een heilige of spirituele plek "
Ergens vond ik de volgende betekenis: Pelgrimeren is bidden met de voeten. Bij ziekenzorg wordt dat morgen 'bidden met handen en voeten'. Vreugde en verdriet delen. Daar doen we het voor.
Morgen eerste stapdag, bergop en bergaf want vlakke stukken zijn hier niet te vinden. We mochten vandaag al van wat hindernissen proeven (file, nieuwe bus met stroeve lift, charmante chauffeur die het klaarspeelt om zelfs met GPS verkeerd te rijden en een gelukkige Jos die om 11 uur van een heerlijk avondmaal geniet maar dat is een verhaal apart). Eind goed, al goed.
Buenas noches

3 opmerkingen:

 1. Wat is de Camino zonder hindernissen? De goedlachse en vriendelijke verwelkoming door de Spaanse assistentie op de luchthaven maakte de afwezigheid ervan in Brussel wel goed.
  Na het overwinnen van twee hoge trappen en een steile helling om het hotel binnen te raken, wachtte ons een overvloedig en lekker avondmaal met leuk tafelgezelschap.
  Sarria is een klein maar mooi dorp, voor zover wij het hebben kunnen bezoeken.
  Nu naar het ontbijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zal zeker een fruit ontbijt zijn voor de gezondheid en de extra vitaminen? ik wens jullie een fijne eerst tocht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen fruit gezien, wel elke dag een stuk cake!

  BeantwoordenVerwijderen