Kathedraal

Kathedraal

maandag 5 oktober 2015

Boente - Arzua

Galicië ligt onder een zware depressie, zoveel is duidelijk. Het water valt hier met bakken naar beneden. Een leuke opmerking hierover gehoord: De natuur wordt vandaag afgestoft en de kleuren worden gewassen. Het is maar hoe je het bekijkt.
Voor elke dag vinden we behalve de beschrijving van wat we te zien krijgen onderweg, stukjes bezinningstekst. Iedereen maakt voor zichzelf uit wat hij of zij ermee doet maar 's avonds aan tafel leest een vrijwilliger iets voor. Vandaag ging het over "Vergeven". Hier volgt de tekst:
Vergeven is...
Vergeven is iemand bevrijden, iemand weer kansen geven nieuw te worden. Vergeven is iemand weer de hand reiken om over de zwakheid heen te geraken. Vergeven is de zon brengen, is de muur afbreken, is een brug bouwen, is terug contact opnemen. Vergeven is de ander weer zo graag zien als jezelf.
Vergeving vragen is je eigen pretentie op zak steken en bekennen dat ook jij liefde nodig hebt. Vergeven is nog maar eens de liefde gelijk geven.
Morgen belanden we op minder dan 30km van Santiago. Het einde komt naderbij. Er zijn er die dat niet leuk vinden. Want het mag dan wel regenen en hard waaien, de sfeer zit er goed in en elkeen geniet ervan op zijn manier. Bij een pelgrimstocht is niet de bestemming het belangrijkste maar wel de weg ernaar toe

5 opmerkingen:

 1. De hemel was vrijgevig met water vandaag. De stof werd weggespoeld, maar niet ons humeur. De regen van gisteren waren we goed doorgekomen, dus vandaag zou ons ook wel lukken. Dachten we. Bij sommigen zakte samen met het water ook de moed in de schoenen. Anderen werden dan weer verrast met een regenboog. Maar als pelgrim moet je alles meegemaakt hebben, zeker? In hotel Suiza stond de verwarming alvast goed heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beantwoorden  Anoniem6 oktober 2015 09:54

  Hallo.....hier Maaseik.
  Jullie doen het héééééééééél goed. Dat wordt een goed gevoel bij aankomst denk ik Nog een paar dagen en jullie hebben het gepresteerd .Ook mooie foto's.
  Ik (achter)volg jullie nog steeds vanuit het Maasstadje
  Groetjes aan iedereen, bekend of onbekend van Yvonne.


  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Oosteeklo hebben we er even het weerbericht op nagekeken en wat blijkt ... jullie zullen Santiago bereiken in een stralend zonnetje ! En voor zover ik hier kan lezen, schijnt de zon sowieso in jullie harten. Het zal veel te vlug voorbij zijn. Geniet dus van elke druppel regen en van elke stap op deze prachtige weg. Buen camino a todos !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na regen komt zonneschijn!!!Nog even doorzetten en genieten van mekaar De laatste 30 km.Ik wens jullie allemaal nog veel stapplezier en veel zon voor de laatste dagen!
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toon Hermans zong al dat er in elke druppel een beetje zon zit! We blijven duimen vanuit Eksel, Jos en Liezet maak het goed samen met alle tochtgenoten!!!
  Ludo en Rina

  BeantwoordenVerwijderen